Česky

Česky

English

menu
zavřít

Školní rok 2019/2020 byl zahájen

2. 9. 2019

Aktuality

70

Zlín - Vyučování ve školním roce 2019/2020 bylo ve všech základních školách ve Zlíně zahájeno v pondělí 2. září 2019. Pedagogové byli na všechny žáky nachystáni.

Jiří Korec a Kateřina Francová vítají prvňáčky ve škole

Zlín - Vyučování ve školním roce 2019/2020 bylo ve všech základních školách ve Zlíně zahájeno v pondělí 2. září 2019. Pedagogové byli na všechny žáky nachystáni.

Občasné rozpaky, nějaká ta slza, ale převážně úsměvy byly vidět u dětí, které šly za doprovodu rodičů do školy vůbec poprvé. Jednotlivé základní školy byly na příchod žáků pečlivě nachystané. Pedagogové si dali práci s výzdobou i přípravou pomůcek pro prvňáčky, aby jejich první dojmy byly co možná nejvíce pozitivní. Do prvního ročníku základních škol nastoupilo ve Zlíně okolo sedmi set prvňáčků.

Primátor Jiří Korec a náměstkyně primátora Kateřina Francová přišli přivítat prvňáčky na Základní školu Komenského I ve Zlíně. Po vřelém přivítání zástupců města ředitelkou školy Ilonou Gargulákovou na školní půdě vedly další kroky za prvňáčky do třídy 1. B.

„Milí prvňáčci, vítám vás v první třídě a přeji vám, ale i rodičům, co nejhladší začátek školní docházky. V budoucnu bude skvělé, když ve škole najdete oblíbené předměty, které vás budou opravdu bavit a budete do školy chodit s radostí,“ přivítal prvňáčky primátor Jiří Korec.

Na primátorova slova navázala Kateřina Francová: „Milé děti, přeji vám, abyste chodily do školy se stejným úsměvem na rtech i v dalších dnech a nejlépe letech. Mám zprávy, že paní učitelky a páni učitelé se na vás moc těšili a budou se snažit dělat maximum, aby vás učení bavilo. Užijte si dnešní první školní den.“ 

Prvními prázdninami ve školním roce 2019/2020 budou v úterý 29. října a ve středu 30. října 2019 Podzimní prázdniny.

Nejnovější videoreportáže

Z facebooku

#SledujZlin

Aplikace Mobilní rozhlas

Chcete dostávat do svého mobilu či mailu upozornění na blížící se nebezpečí, odstávky, poruchy a výpadky energií, ankety, pozvánky na kulturní a sportovní akce?

Více informací o aplikaci

App Store Google Play

© 2024 Magistrát města Zlína
všechna práva vyhrazena

Podněty k webovým stránkám
Kontakt: webmaster@zlin.eu

Podněty k webovým stránkám
Kontakt: webmaster@zlin.eu

logo EU

Nahoru