Česky

Česky

English

menu
zavřít

TŘETÍ PROSTOR. Město vybralo čtyři návrhy

14. 9. 2017

Aktuality

35

Zlín – Veřejná prostranství ve Zlíně se mohou v příštím roce zkrášlovat i podle návrhů vzešlých z projektu TŘETÍ PROSTOR, který vyhlásilo město.

Ilustrační foto

Zlín – Veřejná prostranství ve Zlíně se mohou v příštím roce zkrášlovat i podle návrhů vzešlých z projektu TŘETÍ PROSTOR, který vyhlásilo město. Od architektů a výtvarných umělců jich dorazilo hned 36, čtyři z nich odborná porota vybrala k podrobnému dopracování. Předloženy k posouzení budou v listopadu.

„Jedná se o první ročník této výzvy a já osobně předpokládám, že nikoli poslední,“ sdělil náměstek primátora Bedřich Landsfeld, který má projekt na starosti.

Se všemi projekty, které byly do výzvy přihlášeny, se může seznámit i veřejnost. Budou totiž od pondělí 18. září do pátku 27. října vystaveny v Galerii 2. patro, která se nachází v prostorách radnice na náměstí Míru.

Cílem projektu TŘETÍ PROSTOR je nalézt vhodná místa na veřejně dostupných prostranstvích města Zlína a navrhnout umělecké intervence, které zdůrazní potenciál zvolených lokalit. V ulicích či parcích se tak mohou objevit třeba umělecké plastiky nebo umělecky zpracovaný městský mobiliář. „Cílem je realizace prvního vybraného díla již v příštím roce,“ upřesnil Bedřich Landsfeld. Dodal, že na realizaci návrhů z projektu TŘETÍ PROSTOR město počítá s částkou cca milion korun.

Nejnovější videoreportáže

Z facebooku

#SledujZlin

Aplikace Mobilní rozhlas

Chcete dostávat do svého mobilu či mailu upozornění na blížící se nebezpečí, odstávky, poruchy a výpadky energií, ankety, pozvánky na kulturní a sportovní akce?

Více informací o aplikaci

App Store Google Play

© 2024 Magistrát města Zlína
všechna práva vyhrazena

Podněty k webovým stránkám
Kontakt: webmaster@zlin.eu

Podněty k webovým stránkám
Kontakt: webmaster@zlin.eu

logo EU

Nahoru