Česky

Česky

English

menu
zavřít

V Domově pro seniory Lukov se slavilo

26. 6. 2017

Aktuality

48

Zlín – V jídelně Domova pro seniory Lukov se letos konala již druhá společná oslava narozenin.

Slavnostní setkání jubilanů na jaře

Zlín – V jídelně Domova pro seniory Lukov se letos konala již druhá společná oslava narozenin. Ve spolupráci s ošetřujícím personálem ji pro své klienty, kteří se dožívají významného životního jubilea, připravilo vedení domova. Občanům Zlína, kteří ve stáří využívají péči mimo naše město, přijeli poblahopřát i zástupci zlínské radnice.

Velké poděkování patří všem, kdo se na organizaci těchto oslav pro seniory podílí. Díky vstřícnosti vedení Domova pro seniory Lukov máme i my možnost se této slavnostní akce zúčastnit a s našimi bývalými občany společně pobesedovat,“ uvedla náměstkyně primátora Kateřina Francová.

Za první pololetí letošního roku oslavilo kulaté nebo polokulaté narozeniny ve věkovém rozmezí 75 až 100 let devatenáct seniorů. Na oslavě obdrželi přání od primátora města, rostoucí květinu a oblíbený praktický dárek v podobě poukazu do lékárny.

„Už rok dáváme oslavencům namísto dárkových balíčků poukázky do lékárny. Změnu jsme udělali na základě domluvy s klienty i ošetřujícím personálem a velmi nás těší, že slyšíme kladné ohlasy. Poukázku mohou totiž senioři využít k zaplacení potřebných léků, doplňků stravy nebo hygienických potřeb – na což bohužel mnohým po zaplacení ostatních výdajů peníze chybí,“ vysvětlila praktické využití poukázky Kateřina Francová.

Město spravuje agendu jubilantů, kteří se vzhledem ke svému věku odstěhovali do sociálních a seniorských zařízení i mimo území Zlína již desátým rokem. Pracovnice z oddělení pro občanské záležitosti Odboru kanceláře primátora aktuálně navštěvují i seniory žijící v pečovatelských zařízeních na Burešově, v Otrokovicích a Nedašově. O návštěvy a předání dárků jubilantům trvale žijících ve Zlíně se v průběhu roku stará 74 dobrovolných spolupracovníků magistrátu.

 

 

Nejnovější videoreportáže

Z facebooku

#SledujZlin

Aplikace Mobilní rozhlas

Chcete dostávat do svého mobilu či mailu upozornění na blížící se nebezpečí, odstávky, poruchy a výpadky energií, ankety, pozvánky na kulturní a sportovní akce?

Více informací o aplikaci

App Store Google Play

© 2024 Magistrát města Zlína
všechna práva vyhrazena

Podněty k webovým stránkám
Kontakt: webmaster@zlin.eu

Podněty k webovým stránkám
Kontakt: webmaster@zlin.eu

logo EU

Nahoru