Česky

Česky

English

menu
zavřít

Žádosti o pasy? Až 250 denně

17. 7. 2017

Aktuality

536

Zlín – Až 250 žádostí o vydání nového cestovního pasu zpracovávaly denně úřednice Odboru občansko – správních agend zlínského magistrátu v měsíci...

Odbor občansko – správních agend sídlí na ulici L. Váchy

Zlín – Až 250 žádostí o vydání nového cestovního pasu zpracovávaly denně úřednice Odboru občansko – správních agend zlínského magistrátu v měsíci květnu, kdy vrcholila poptávka po těchto dokladech. V současné době již poptávka mírně klesá.

Největší nápor byl zaznamenán v úřední dny, tedy v pondělí a ve středu. „V ostatní pracovní dny jsme vyřizovali kolem stovky žádostí o vydání cestovního dokladu. Při porovnání se začátkem roku to bylo dvaapůlkrát více“ konstatoval Antonín Šrajer, vedoucí Odboru občansko – správních agend magistrátu.

Kromě letní dovolenkové sezony patří mezi další důvody zvýšeného zájmu i to, že končí platnost cestovních dokladů vydávaných pro děti do 15 let v roce 2012 při zrušení možnosti zápisů dětí do pasů rodičů, a dále zvýšený zájem lidí, kteří dříve cestovali po zemích Evropské unie jen na občanské průkazy.

Zpracování žádostí o doklady probíhá v on-line režimu,kdy je vyhotovuje a zasílá k předání Státní tiskárna cenin. „V každém případě je zákonná lhůta třicet dnů dodržena, respektive bývá kratší,“ ujistila Ľubica Běláková z Oddělení správního magistrátu.

Stejně jako v minulosti se i během tohoto léta projevuje zvýšený zájem o vydání tzv. pasů blesk. Ty mohou lidé získat ve zkráceném režimu už do šesti pracovních dnů. Musí však počítat se zvýšenými správními poplatky. Z pohledu počtu je letošním rekordním měsícem červen, kdy magistrát vyřídil 53 žádostí o vydání pasů blesk.

Pro vyřízení dokladů je maximálně využívána možnost objednání prostřednictvím webových stránek města - www.zlin.eu.

Nejnovější videoreportáže

Z facebooku

#SledujZlin

Aplikace Mobilní rozhlas

Chcete dostávat do svého mobilu či mailu upozornění na blížící se nebezpečí, odstávky, poruchy a výpadky energií, ankety, pozvánky na kulturní a sportovní akce?

Více informací o aplikaci

App Store Google Play

© 2024 Magistrát města Zlína
všechna práva vyhrazena

Podněty k webovým stránkám
Kontakt: webmaster@zlin.eu

Podněty k webovým stránkám
Kontakt: webmaster@zlin.eu

logo EU

Nahoru