Česky

Česky

English

menu
zavřít

Zlín se dočkal – vzniklo druhé vydání unikátní mapy USE-IT!

3. 7. 2020

Aktuality

237

Zlín - Zlín se opět dostal na světovou mapu měst, která se mohou chlubit tzv. USE-IT mapou - speciálním průvodcem městy pro mladé cestovatele...

img-5930.jpg

Zlín - Zlín se opět dostal na světovou mapu měst, která se mohou chlubit tzv. USE-IT mapou - speciálním průvodcem městy pro mladé cestovatele. Zlínská USE-ITka je od začátku července k dostání online i offline. Unikátní mapa, která vás provede Zlínem očima místních, vyšla v české i anglické verzi. Zlín se tak opět stává právoplatnou součástí mezinárodní sítě USE-IT map.

V České republice se letos mapou pyšní jen 4 města: Praha, Brno, Ostrava a právě Zlín. USE-IT mapa je mapa tvořená místními lidmi a funguje jako originální příručka pro mladé cestovatele. Nabízí nejen seznam lokací, kde se místní cítí nejlíp, ale také přehled o významných akcích a festivalech, které se ve městě konají. Mapa nabízí ucelený přehled nejen pro turisty, ale také pro obyvatelé Zlína, kteří mnohdy o některých lokacích ještě neslyšeli.

USE-IT Zlín vychází v červenci 2020 a je k dispozici v české i anglické verzi. Mapu si mohou zájemci vyzvednout v Turistickém Informačním centru Zlín nebo v galerii G18. Za mapou stojí tým mladých Zlíňáků, kteří chtějí ukázat svoje město světu tak, jak jej rádi zažívají právě oni. Vznik mapy zaštítila Asociace DICE a Kreativní klastr. Finanční podporu poskytly Město Zlín i Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně.

Co vlastně koncept USE-IT map znamená? Mladí cestovatelé mají jiné potřeby, a proto potřebují jiné informace. „Kam jít na koncerty zadarmo? Mám čas jen na jedno muzeum, které? Platí tu holky za sebe? Chci klub bez turistů, kam chodí lokální?“ USE-IT mapa je projekt, který funguje od roku 2005 a rozšířil se v rámci celé Evropy. Unikátností mapy je její aktuálnost, všechny mapy musí být jednou za 12-18 měsíců předělány a vydány v té nejaktuálnější podobě. Ve Zlíně na něm pracuje skupina lidí kolem Asociace DICE a Kreativního klastru. Za grafickým designem stojí Matej Vázal. Mapa je k vyzvednutí na zlínské radnici v Turistickém informačním centru nebo v galerii G18. Pro konkrétní informace sledujte www.facebook.com/useitzlin nebo instagram @useitzlin. Ostatní mapy měst a další informace k celkové koncepci jsou k dohledání na www.use-it.travel

 

Nejnovější videoreportáže

Z facebooku

#SledujZlin

Aplikace Mobilní rozhlas

Chcete dostávat do svého mobilu či mailu upozornění na blížící se nebezpečí, odstávky, poruchy a výpadky energií, ankety, pozvánky na kulturní a sportovní akce?

Více informací o aplikaci

App Store Google Play

© 2024 Magistrát města Zlína
všechna práva vyhrazena

Podněty k webovým stránkám
Kontakt: webmaster@zlin.eu

Podněty k webovým stránkám
Kontakt: webmaster@zlin.eu

logo EU

Nahoru