Česky

Česky

English

menu
zavřít

Zlínská nemocnice má nové parkoviště

5. 8. 2019

Aktuality

305

Zlín – Pacientům, které jejich příbuzní či blízcí přivážejí k akutnímu ošetření na Oddělení urgentního příjmu Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně, pomůže nové parkoviště.

kntb-parkoviste-urgentni-prijem.jpg

Zlín – Pacientům, které jejich příbuzní či blízcí přivážejí k akutnímu ošetření na Oddělení urgentního příjmu Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně, pomůže nové parkoviště. Zdravotnické zařízení vybudovalo parkovací kapacitu během jednoho měsíce a třicítka nových parkovacích míst v těsném sousedství urgentního příjmu je v provozu od začátku tohoto týdne. Snazší parkování pro ty, kdo přivážejí své blízké k ošetření, je součástí konceptu, který nemocnice zahájila už v loňském roce a v rámci kterého chce koncentrovat akutní péči do jednoho místa. Náklady na vybudování parkovací plochy ve výši 1,5 milionu korun hradilo zdravotnické zařízení z vlastních zdrojů.

„Naším cílem bylo vytvořit parkovací místa, na kterých by se v průběhu dne rychle střídaly automobily, které přivážejí pacienty k akutnímu ošetření. I proto je na tomto novém parkovišti první půlhodina zdarma a každá další půlhodina už stojí dvacet korun. Věříme, že pacientům, kteří potřebují rychlou pomoc zdravotníků, usnadní nová parkovací kapacita cestu na urgentní příjem,“ podotkl Petr Voráč, vedoucí Provozního odboru Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně s tím, že na parkovišti se nedají uplatnit slevy na parkovném.

Nemocnice už v loňském roce zahájila budování komplexního urgentního příjmu pro všechny pacienty s akutní změnou zdravotního stavu napříč všemi medicínskými obory. Akutní ambulance soustředí na jedno místo do budovy 23 a lékaři z jednotlivých oborů tam pak přicházejí za pacienty, což je základní princip fungování urgentního příjmu. Urgentním příjem zlínské nemocnice projde denně v průměru okolo 150 až 200 pacientů.

 

 

Zdroj: KNTB

Nejnovější videoreportáže

Z facebooku

#SledujZlin

Aplikace Mobilní rozhlas

Chcete dostávat do svého mobilu či mailu upozornění na blížící se nebezpečí, odstávky, poruchy a výpadky energií, ankety, pozvánky na kulturní a sportovní akce?

Více informací o aplikaci

App Store Google Play

© 2024 Magistrát města Zlína
všechna práva vyhrazena

Podněty k webovým stránkám
Kontakt: webmaster@zlin.eu

Podněty k webovým stránkám
Kontakt: webmaster@zlin.eu

logo EU

Nahoru