Česky

Česky

English

menu
zavřít

Zlínský bazén „pětadvacítka“ už září novotou

7. 10. 2021

Aktuality

86

Zlín - Hotovo. Památkově chráněný objekt městských lázní je po kompletní rekonstrukci. Závěrečnou osmou etapou rekonstrukce vnitřních prostor byla završena několikaletá práce...

js6-8635.jpg

Zlín - Hotovo. Památkově chráněný objekt městských lázní je po kompletní rekonstrukci. Závěrečnou osmou etapou rekonstrukce vnitřních prostor byla završena několikaletá práce této městské společnosti. Ve středu 6. října tak došlo i na slavnostní otevření nově zrekonstruovaného 25 metrového bazénu. Práce na „pětadvacítce“ trvaly čtyři měsíce.

„Mezi zásadní novinky patří například zvětšení bazénu. Šlo sice pouze o dva centimetry, ale díky této změně splňuje bazén požadavky mezinárodní plavecké federace FINA. Pokud by zde například padl plavecký rekord, může být oficiálně uznán,“ prozradil primátor města Jiří Korec. Parametry dle federace FINA nově splňují i startovní bloky. Velké změny se týkají i akustiky.

 „Na balkónu nad stropem vznikla krásná vlna. Díky instalaci akustických a pohltivých panelů na stěny a stropy dojde k výraznému zlepšení akustiky. To by měli ocenit návštěvnici, trenéři, ale i plavčíci. Těším se, že si bazén v pondělí vyzkouším,“ uvedla náměstkyně primátora Kateřina Francová.

Součástí rekonstrukce byly nové instalace vzduchotechniky, obkladů, dlažeb a elektroinstalace včetně osvětlení haly. Došlo také k částečnému repasování potrubních rozvodů a bazénové technologie.

Dle primátora patří velké zásluhy za realizaci této akce jednak řediteli STEZY Lubomíru Matouškovi, ale také společnosti Centroprojekt Zlín, která městu zcela mimořádně umožnila úhradu rekonstrukce ve dvou splátkách. Město Zlín tak nemuselo navyšovat rozpočet a činit další administrativní kroky, které mohly rekonstrukci oddálit a prodražit. Cena díla činila 31,1 milionů korun. Budoucím záměrem městaje doplnění areálu zimních lázní o zábavně-relaxační část, čímž by z lázní vznikl ucelený komplex služeb pro veřejnost, jaký nabízí aquaparky. Konkrétně se uvažuje například o protiproudu, masážních lavicích, dětském zábavném bazénku a to přístavbou a rekonstrukcí venkovního bazénu.

Nejnovější videoreportáže

Z facebooku

#SledujZlin

Aplikace Mobilní rozhlas

Chcete dostávat do svého mobilu či mailu upozornění na blížící se nebezpečí, odstávky, poruchy a výpadky energií, ankety, pozvánky na kulturní a sportovní akce?

Více informací o aplikaci

App Store Google Play

© 2024 Magistrát města Zlína
všechna práva vyhrazena

Podněty k webovým stránkám
Kontakt: webmaster@zlin.eu

Podněty k webovým stránkám
Kontakt: webmaster@zlin.eu

logo EU

Nahoru