Česky

Česky

English

menu
zavřít

Premiér Andrej Babiš navštívil Zlín, zajímal se o zimní stadion i Památník T. Bati

5. 2. 2020

Aktuality

175

Zlín - Předseda vlády ČR Andrej Babiš zavítal ve středu 5. února v rámci své návštěvy Zlínského kraje do Zlína. Za doprovodu primátora Jiřího Korce navštívil Zimní stadion Luďka Čajky i památník Tomáše Bati.

Zlín - Předseda vlády ČR Andrej Babiš zavítal ve středu 5. února v rámci své návštěvy Zlínského kraje do Zlína. Za doprovodu primátora Jiřího Korce navštívil Zimní stadion Luďka Čajky i památník Tomáše Bati.

První zastávka předsedy vlády ve Zlíně byla na zimním stadionu, tím jej provedl primátor města společně s představiteli klubu HC Berani Zlín. První kroky vedly do útrob zimního stadionu, tedy do šaten mládeže a k ledové ploše, kde byly popsány důvody nutnosti rekonstrukce zimního stadionu. Poté se delegace přemístila do VIP prostor, zde byla připravena vizualizace nové podoby Zimního stadionu Luďka Čajky včetně plánovaného rozpočtu realizace rekonstrukce.

Z úst premiéra Babiše směřovaly dotazy na cenu rekonstrukce zimního stadionu a formu jejího financování. „Panu premiérovi jsme popsali podstatu rekonstrukce zimního stadionu včetně přístavby, která propojí oba zimní stadiony. Financování by mělo proběhnout za účasti města, kraje i státu,“ sdělil primátor Jiří Korec.

Další dotazy premiéra se týkaly nejzásadnějších projektů, které město chystá. „Mluvili jsme o nutnosti investic do oblasti dopravní infrastruktury ve Zlíně a blízkém okolí a dále o projektu obnovy Velkého kina, kde byla spuštěna architektonická soutěž ve formě soutěžního dialogu s tím, že přepokládané zahájení rekonstrukce, která by měla stát 250 – 300 mil. korun, je na přelomu let 2021 a 2022,“ doplnil Jiří Korec

„O projektu rekonstrukce Velkého kina víme již nějakou dobu a je potřeba jej posunout dále. O zimním stadionu se dozvídám dnes, jsem překvapen, jak vypadají hokejové stadiony extraligových týmů. O investicích do zmíněných projektů budeme společně mluvit, musíme si říct, kolik přispěje město, kraj a jak bude participovat stát. Mám informace, že město je na tom finančně dobře, což je důležitý faktor. Musíme se taky podívat na to, jak jsou projekty připravené a udělat si evidenci jednotlivých požadavků,“ řekl předseda vlády Andrej Babiš.

Program premiéra pokračoval v Památníku Tomáše Bati, kam se za doprovodu primátora přemístil pěšky. Zde Andreje Babiše čekala prohlídka památníku včetně doplňujících informací o Tomáši Baťovi z úst ředitele Nadace Tomáše Bati Pavla Veleva. „Jsem velmi rád, že je památník hotov. Tomáš Baťa si to jednoznačně zaslouží, proto jsem projekt rekonstrukce památníku značně podpořil a zajistil tak i významnou finanční participaci státu“ zakončil Andrej Babiš.

Nejnovější videoreportáže

Z facebooku

#SledujZlin

Aplikace Mobilní rozhlas

Chcete dostávat do svého mobilu či mailu upozornění na blížící se nebezpečí, odstávky, poruchy a výpadky energií, ankety, pozvánky na kulturní a sportovní akce?

Více informací o aplikaci

App Store Google Play

© 2024 Magistrát města Zlína
všechna práva vyhrazena

Podněty k webovým stránkám
Kontakt: webmaster@zlin.eu

Podněty k webovým stránkám
Kontakt: webmaster@zlin.eu

logo EU

Nahoru