Česky

Česky

English

menu
zavřít

V květnu bude zahájena stavba vodního prvku v Centrálním parku Jižní Svahy

27. 4. 2021

Aktuality

303

Zlín - Přípravy pro realizaci akce Vodního biotopu na sídlišti Jižní Svahy jsou v plném proudu. Začátkem května 2021 začíná firma KKS, spol. s r.o. s realizací poslední etapy Centrálního parku Jižní Svahy...

schema-krater-2020.jpg

Zlín - Přípravy pro realizaci akce Vodního biotopu na sídlišti Jižní Svahy jsou v plném proudu. Začátkem května 2021 začíná firma KKS, spol. s r.o. s realizací poslední etapy Centrálního parku Jižní Svahy, díky níž dojde k vybudování nejen vodního biotopu o rozloze 1000 metrů čtverečních, ale také zpevněných ploch, vyhlídkové lávky přes průchod terénního valu a finální podoby modelací terénu. Celý prostor bude doplněn o nový atypický mobiliář a rozsáhlé výsadby zeleně.

„Centrální park na Jižních Svazích o rozloze dvanáct hektarů bude touto poslední etapou dokončen do plánované podoby. Těmito stavebními pracemi bude završeno naše společné úsilí o vytvoření celistvé parkové plochy, které bylo zahájeno již v roce 1995,“ uvedl Bedřich Landsfeld, náměstek primátora pro oblast životního prostředí

Terénní modelací bude vytvořen vodní biotop, jehož zdrojem  vody jsou střechy okolních bytových domů. Srážková voda bude přivedena samostatnou dešťovou kanalizací do akumulační nádrže, jejíž pomocí bude ve vodním biotopu udržována stálá hladina. Srážková voda bude využívána nejen jako zdroj pro vodní biotop, ale v letních měsících bude sloužit pro zálivku stromových výsadeb.

Současně bychom chtěli poprosit obyvatele nejbližších domů o shovívavost a trpělivost, neboť po dobu téměř jednoho roku bude ohrazený prostor vystaven stavební a dopravní zátěži spojené s budováním vodního biotopu.

„Doba výstavby je naplánována na 12 měsíců a tak již v létě roku 2022 budou moci obyvatelé největšího zlínského sídliště trávit volné chvíle v zelené oáze. Pro možnost odpočinku bude park doplněn o moderní mobiliář,“ doplnil Bedřich Landsfeld.  

Nejnovější videoreportáže

Z facebooku

#SledujZlin

Aplikace Mobilní rozhlas

Chcete dostávat do svého mobilu či mailu upozornění na blížící se nebezpečí, odstávky, poruchy a výpadky energií, ankety, pozvánky na kulturní a sportovní akce?

Více informací o aplikaci

App Store Google Play

© 2024 Magistrát města Zlína
všechna práva vyhrazena

Podněty k webovým stránkám
Kontakt: webmaster@zlin.eu

Podněty k webovým stránkám
Kontakt: webmaster@zlin.eu

logo EU

Nahoru