Česky

Česky

English

menu
zavřít

Ve městě přibyly další nádoby na kovové odpady

4. 3. 2019

Aktuality

233

Zlín - V minulých měsících přibylo na územní města Zlína dalších 14 nádob pro třídění kovových obalů a drobných hliníkových a železných odpadů. Celkem je tedy ve Zlíně...

kovy-cele-mesto.jpg

Zlín - V minulých měsících přibylo na územní města Zlína dalších 14 nádob pro třídění kovových obalů a drobných hliníkových a železných odpadů. Celkem je tedy ve Zlíně rozmístěno již 29 nádob.

„V roce 2018 občané vytřídili celkem 6,06 tuny tohoto materiálu do patnácti šedých nádob. S vývozem jedenkrát měsíčně ale docházelo na některých stanovištích k přeplňování, proto došlo na nejvytíženějších stanovištích k výměně za nádoby o větším objemu. Tyto nádoby nám poskytla společnost EKO-KOM,“ prozradila Vladimíra Pavlovová, vedoucí Odboru životního prostředí a zemědělství. 

Do nádob vhazujete železné a hliníkové nádoby (plechovky, konzervy, alobalové obaly a tácky) bez zbytků potravin, drobné kovové předměty (nádobí, krabičky, dráty). Předměty, které se nevejdou do nádoby (sušáky na prádlo a velké hrnce) nebo celé vytříděné pytle s kokovými obaly neodkládejte vedle nádob. Patří do sběrného dvora nebo výkupny.

„Také kovové obaly od chemie a barev, tlakové nádoby odevzdávejte ve sběrných dvorech. Jedná se o nebezpečný odpad. V budoucnu budeme podle prostorových možností umisťovat další nádoby na místa dle návrhů občanů z uplynulého období,“ doplnila vedoucí Odboru.

Mapu s umístěním všech nádob naleznete zde: https://drive.google.com/open?id=1sP4Kvv2P-IqII2Zq1rddvQRldVQ&usp=sharing

Nejnovější videoreportáže

Z facebooku

#SledujZlin

Aplikace Mobilní rozhlas

Chcete dostávat do svého mobilu či mailu upozornění na blížící se nebezpečí, odstávky, poruchy a výpadky energií, ankety, pozvánky na kulturní a sportovní akce?

Více informací o aplikaci

App Store Google Play

© 2024 Magistrát města Zlína
všechna práva vyhrazena

Podněty k webovým stránkám
Kontakt: webmaster@zlin.eu

Podněty k webovým stránkám
Kontakt: webmaster@zlin.eu

logo EU

Nahoru