Česky

Česky

English

menu
zavřít

Venkovní posilovna. Najdete ji na Vysoké Mezi

3. 8. 2016

Aktuality

182

Zlín – Cvičební prvky pro protahování, posilování i kondici, pro začátečníky i profíky. Na hřišti číslo 122 na Vysoké Mezi vznikla nová venkovní posilovna. Veřejnosti je...

K dispozici je mnoho cvičebních prvků

Zlín – Cvičební prvky pro protahování, posilování i kondici, pro začátečníky i profíky. Na hřišti číslo 122 na Vysoké Mezi vznikla nová venkovní posilovna. Veřejnosti je v hlavní sezonu přístupná denně do 21 hodin, vstup je zdarma.

Venkovní posilovna vznikla díky spolupráci města se společností RACIO. „Ta instalovala posilovací prvky, my jsme vybudovali dopadové plochy,“ upřesnila Michaela Trnavská z Odboru městské zeleně magistrátu, pod který správa hřišť ve Zlíně patří.

Na hřišti jsou umístěny pokyny pro správné cvičení. Jednotlivé prvky a lavice jsou sestavené tak, aby se na nich daly dělat i ty nejjednodušší protahovací cviky, ale také aby na nich bylo možné provádět i náročná posilovací cvičení.

Venkovní posilovna je umístěná nedaleko cyklostezky. Sportovci tak mohou zařadit cvičení do své běžné rutiny, například protáhnout své tělo po běžeckém tréninku nebo jej využít k samostatnému posilování. Každý zde najde náčiní různých obtížnosti, aby je mohl zařadit do svého tréninku,“ sdělila Michaela Klisáková, produktová manažerka společnosti RACIO.

Společnost RACIO se podílí na stavbách venkovních posiloven i v jiných městech. A to proto, že pomáhá propagovat zdravý životní styl jako celek. „Ke zdravé stravě patří i pohyb,“ vysvětlila Michaela Klisáková.

Novou venkovní posilovnu na Vysoké Mezi čeká ještě slavnostní zahájení provozu, ke kterému dojde ve středu 10. srpna v 17 hodin. Součástí programu bude komentovaná exhibice workoutové skupiny Be a Beast s následným workshopem pro veřejnost.

Na Vysoké Mezi vznikla už druhá venkovní posilovna. První je umístěná na Jižních Svazích v Centrálním parku. „Do budoucna plánujeme další výstavbu sportovních hřišť a instalace workoutových sestav i v dalších částech města,“ ujistil náměstek primátora Bedřich Landsfeld.

Nejnovější videoreportáže

Z facebooku

#SledujZlin

Aplikace Mobilní rozhlas

Chcete dostávat do svého mobilu či mailu upozornění na blížící se nebezpečí, odstávky, poruchy a výpadky energií, ankety, pozvánky na kulturní a sportovní akce?

Více informací o aplikaci

App Store Google Play

© 2024 Magistrát města Zlína
všechna práva vyhrazena

Podněty k webovým stránkám
Kontakt: webmaster@zlin.eu

Podněty k webovým stránkám
Kontakt: webmaster@zlin.eu

logo EU

Nahoru