Česky

Česky

English

menu
zavřít

Voda z pramene Příluky není vhodná k pití

25. 2. 2021

Aktuality

52

Zlín – Z důvodu vyčištění potrubí pramene Příluky je používání vody k pití dočasně omezeno.

Pramen Příluky se nachází na konečné MHD u točny

Zlín – Z důvodu vyčištění potrubí pramene Příluky je používání vody k pití dočasně omezeno.  V daný moment voda nevyhovuje parametrům pitné vody.

 „V důsledku stárnutí potrubí, které pochází z šedesátých let minulého století, vykazovala voda z pramene již delší dobu zvýšené hodnoty železa. Z tohoto důvodu jsme nechali pročistit cca 70 metrů potrubí tlakovou vodou, která vyplavila velké množství nahromaděných nečistot. Nyní je potřeba po určitou dobu vyčkat, až se poměry v potrubí opět stabilizují,“ vzkázala vedoucí Odboru životního prostředí a zemědělství Magistrátu města Zlína Vladimíra Pavlovová.

Informace, o tom, že voda není vhodná k pití, jsou umístěny přímo v altánu u pramene. Další kontrola senzorických vlastností vody proběhne po týdnu a následně bude proveden i rozbor vody. Město bude veřejnost o možnosti využívat vodu k pití informovat.

Základní chemický a mikrobiologický rozbor vody je u pramene Příluky u točny MHD prováděn 4x ročně. Výsledky ve sledovaných ukazatelích vždy splňovaly požadavky na pitnou vodu.

 

Nejnovější videoreportáže

Z facebooku

#SledujZlin

Aplikace Mobilní rozhlas

Chcete dostávat do svého mobilu či mailu upozornění na blížící se nebezpečí, odstávky, poruchy a výpadky energií, ankety, pozvánky na kulturní a sportovní akce?

Více informací o aplikaci

App Store Google Play

© 2024 Magistrát města Zlína
všechna práva vyhrazena

Podněty k webovým stránkám
Kontakt: webmaster@zlin.eu

Podněty k webovým stránkám
Kontakt: webmaster@zlin.eu

logo EU

Nahoru