Česky

Česky

English

menu
zavřít

Začala příprava realizace nové Kavárny ve Zlínském klubu 204

28. 4. 2021

Aktuality

582

Zlín – Město Zlín uskutečnilo další kroky vedoucí k vybudování Kavárny ve Zlínském klubu 204. S kavárnou v objektu Klubu 204 se počítalo již v rámci „Revitalizace prostoru parku Komenského“, realizovaného v letech 2013–2014. Z důvodu udržitelnosti projektu se však na její výstavbu čekalo.

arch-studie-cafe-park-komenskeho-10.jpg

Zlín – Město Zlín uskutečnilo další kroky vedoucí k vybudování Kavárny ve Zlínském klubu 204. S kavárnou v objektu Klubu 204 se počítalo již v rámci „Revitalizace prostoru parku Komenského“, realizovaného v letech 2013–2014. Z důvodu udržitelnosti projektu se však na její výstavbu čekalo.

„Museli jsme počkat na dobu udržitelnosti původního projektu „Revitalizace prostoru parku Komenského“, při níž nebylo doposud možné kavárnu v prostorách bývalé knihovny vybudovat. Nyní se do její realizace můžeme pustit. Náročné bylo především najít prostory, kam bychom přesunuli divadelní spolek a související aktivity. Myslím, že si Zlíňané v Parku Komenského zaslouží krásnou kavárnu a bistro, které dnes v tomto prostoru chybí. Zároveň chceme realizací kavárny doplnit do parku nedostačující toalety,“ vysvětlil náměstek primátora města Zlína pro majetek a rozvojové plochy Pavel Brada.

Autorem konceptu Revitalizace prostoru parku Komenského, jehož součástí byla i přístavba objektu 204 pro budoucí kavárnu, je architekt Pavel Mudřík. Jeho návrh byl vybrán na základě architektonické soutěže.  Ten v loňském roce zpracoval architektonickou studii, která měla za úkol vytvořit místo, kde se budou lidé setkávatu dobré kávy a jídlo v klidné atmosféře, kultivovaném designu, s jistotou kvalitních služeb a prostředí.

„Aktuálně jsme požádali stavební úřad o vydání stavebního povolení na realizaci kavárny v klubu 204. Nyní budeme řešit detaily interiéru, jejich konstrukční řešení, montážní specifikace a postupy v souladu se zpracovanou dokumentací pro provedení stavby. Bude se jednat o jednu z největších kaváren ve Zlínském kraji o výměře více než 300m2. Bude mít celkem 3 části s rozdílnou atmosférou včetně venkovní terasy. Jsme přesvědčeni, že tato kavárna a bistro bude v rámci centra Zlína unikátní a vhodně doplní a dokončí park Komenského. Předpokládáme vyhlášení výběrového řízení na zhotovitele v průběhu léta letošního roku. Zároveň bych rád vyzval zájemce o provozování kavárny o účast ve výběrovém řízení na provozovatele. Zajímá nás rovněž koncept provozu celé kavárny. Naším hlavním zájmem je, aby nová kavárna a bistro bylo provozováno co nejlépe a podnik poskytoval špičkové služby pro celou veřejnost. Jsem přesvědčený, že po odeznění epidemie a dokončení kavárny se mají Zlíňané na co těšit,doplnil Pavel Brada.

Nejnovější videoreportáže

Z facebooku

#SledujZlin

Aplikace Mobilní rozhlas

Chcete dostávat do svého mobilu či mailu upozornění na blížící se nebezpečí, odstávky, poruchy a výpadky energií, ankety, pozvánky na kulturní a sportovní akce?

Více informací o aplikaci

App Store Google Play

© 2024 Magistrát města Zlína
všechna práva vyhrazena

Podněty k webovým stránkám
Kontakt: webmaster@zlin.eu

Podněty k webovým stránkám
Kontakt: webmaster@zlin.eu

logo EU

Nahoru