menu
zavřít

Občanské stavby

Lesní Kavárna, 1982

Autor: Ing.arch. Ivan Bergmann

Objekt restauračního zařízení byl situován v předprostoru Lesního hřbitova v návaznosti na areál krematoria a vstupního provozního objektu. Byl řešen formou vnitřního atria, do jehož intimního, zahradně upraveného prostoru byly orientovány místnosti pro návštěvníky. Prostorově i dispozičně byly výrazně odděleny plochy provozní a obsluhované. Objekt byl přízemní s částečným podsklepením. Charakterizuje skladbu drobnějších hmot, které do vnějšího prostoru působí plnými stěnami. Výjimkou bylo kontrastní řešení vlastního restaurační sálu, jenž byl maximálně otevřen skleněnými stěnami, do atria a do exteriéru byl navíc opticky protažen plochou letní terasy. Pro zastřešení restauračního sálku byla navržena a realizována dřevěná prostorová příhradová konstrukce bez podhledu, jejíž spodní pásnice tvoříly dvojice ocelových lan. Architektonický výraz celého objektu byl založen na střízlivých tradičních materiálech ( spárované zdivo z vápenopískových cihel,dřevo sklo )a na výtvarném působení samotných konstrukčních prvků a materiálů.

Kavárna byla koncem devadesátých let uzavřena a její budova deset let chátrala.

V říjnu 2010 byl po přestavbě a dostavbě objektu bývalé kavárny otevřen nový čtyřhvězdičkový hotel.

Nejnovější videoreportáže

Z facebooku

#SledujZlin

Aplikace Mobilní rozhlas

Chcete dostávat do svého mobilu či mailu upozornění na blížící se nebezpečí, odstávky, poruchy a výpadky energií, ankety, pozvánky na kulturní a sportovní akce?

Více informací o aplikaci

App Store Google Play

© 2022 Magistrát města Zlína
všechna práva vyhrazena

Podněty k webovým stránkám
Kontakt: webmaster@zlin.eu

Podněty k webovým stránkám
Kontakt: webmaster@zlin.eu

logo EU

Nahoru